8 juni 2024, Fietsturfroute Gorredijk, keuze uit zes verschillende afstanden, van 60 tot 150km.

De 40e Fietsturfroute!!!

De warming up voor de Elfmeren- en Elfstedentocht!

Een verzorgingspunt in Gorredijk met muziek!

Op de 60km een verzorgingspunt in Appelscha

40, 50, 60, 90, 100, 110 of 150 kilometer

Combineer de lussen en maak je eigen afstand!

Drie lussen van 40, 50 en 60 km!!  Combineren maar!

Navigatie

FietsTurfroute 2024

Leef en beweeg!

​Dit thema blijft staan, want wij als organisatie fietsen graag en willen daarnaast ons graag inzetten om jullie ook een mooie sportieve dag te laten beleven.

De FietsturfrouteGorredijk wordt dit jaar op 8 juni georganiseerd

De start is deze keer weer eens op ons oude stekkie, De Skâns

We zijn alweer enkele weken met de voorbereidingen bezig, de melding is gedaan bij de gemeente, en bij staatsbosbeheer, waar we terecht moeten voor een doorgang in het Drents Friese Wold. Ja er moet wat worden geregeld voordat jullie van start kunnen.

We hebben een nieuwe route. Een beetje variatie kan geen kwaad.

Twee lussen!

Dit jaar bieden we twee lussen aan.

Er is een lus van 50km bedacht en een combinatielus, waar je kunt kiezen tussen 60km of 100km.
Door te combineren kan je naast de hier genoemde afstanden, ook nog kiezen voor 90km, 110km of 150km door een prachtig mooi gebied van Friesland..

De Fietsturfroute valt net na de elfstedentocht. Dan zijn de beenspieren vast voldoende getraind om deze tocht met twee vingers in de neus te volbrengen.

Dus wees welkom, geniet van de onze inspanningen en doe mee.

De lus van 50 kilometer gaat door Oranjewoud, om Heerenveen heen en met de wind in de rug langs de Hooivaart en de Deelen. Ook hier heeft de turfwinning het landschap zijn vorm gegeven.

Via de Tijnje en Terwispel weer terug naar Gorredijk. Hier kan je vervolgens ook nog de lus van 60 kilometer kiezen, waarmee je op 110km komt.

De lus van 60 en 110kilometer gaat eerst oostwaarts, langs de Turfroute, via Wijnjewoude en Haulerwijk naar Oosterwolde, waar de splitsing is van de twee afstanden. De 60km gaat vervolgens via Makkinga, en Jubbega naar Gorredijk.

De 100km vervolgt zijn weg eerst naar Appelscha, door het Drents Friese Wold, via Doldersum naar Vledder. Vervolgens naar Noordwolde, Oldeberkoop en smelt bij Hoorsterzwaag samen met de route van 60km.

Ondanks deze beschrijving kunnen wij je wel vertellen dat het een mooie Fietsturfroute is. Laat je dus verrassen, geniet en blijf na de fietstocht even gezellig bijpraten en nakletsen bij De Skâns in Gorredijk.

Hoofdsponsoren